top of page
Търсене

Тайните съставки за щастлива дългосрочна връзка.


Да запазиш връзката си е трудно, сигурно сте чували това твърдение стотици пъти или дори сте го изпитвали самите вие. Дори и най-щастливите двойки признават, че поддържането на радостна, любяща връзка изисква работа и желание за разбирателство и подкрепа, както и пространство за личностно развитие. Кои са тайните съставки на щастливата връзка и дългото бъдеще заедно?


Общи ценности

Това са най-важните показатели за това колко успешни ще бъдете като двойка. Постоянното разногласие относно основните неща в живота, които са важни за вас, води до постоянни разочарования и бързо изчерпване на връзката. Осъзнаването на собствените ви основни ценности и намирането на човек, който наистина споделя възгледите ви за живота, е ключов компонент за дългосрочно щастие във връзката.


Общуване

Щастливите двойки не изпитват по-малко трудности от останалите, а се справят с тях по различен начин. Важно е да обсъждате проблемите, независимо колко изнервени и и напрегнати се чувствате. Споделянето на товара и съвместното стигане до практическо решение, ще ви помогнат да укрепите и изградите доверие в партньорството си.


Физическа близост

Редовното докосване, прегръдки, целувки и държане на ръце помагат за изграждането и укрепването на специална връзка. За да запазите усещането от влюбването и след десет години, то следва да запазите физическата си близост и привързаност през годините.


Постоянно преоткриване на другия

Не приемайте партъора за даденост. Редовно се интересувайте и споделяйте мненията си, надеждите за бъдещето и вашите нужди за любов и подкрепа. Всички ние сме личности и като хора растем, променяма се и еволюираме по пътя, не приемайте, че вече знаете абсолютно всичко за вашата половинка.


Любовен език

Тъй като всеки възприема и чувства любовта по различни начини, ключът към страхотната връзка е да се научите да говорите на ‘любовния език’ на партньора си. Неговото/нейното определение за това какво означава любов и какво означава да бъдеш обичан може да се различава от твоето. Разберете какво възбужда партньора ви, какво гo задоволява емоционално, от каква обич и успокоение се нуждaе. Това ще доведе до партньорство, което е силно и изградено върху съпричастност, състрадание, взаимно разбиране и подкрепа.


Отдаденост

Може да звучи очевидно, но и двамата трябва да искате да бъдете във връзката, за да заработи. Трябва да проявите желание, да търсите решения на проблемите и да ги преодолявате заедно.


„От страни погледнато връзките на другите хора могат да изглеждат силни без усилие. Това обаче рядко е така. Добрите отношения изискват работа и постоянно внимание. Да бъдеш в дългосрочна, ангажираща връзка означава да намериш начин да запазиш собствената си идентичност, като същевременно да създадеш място за някой друг, с който създавате нова - „нас“ или „ние“, а не „аз“ или „мен“ - всяка страна е в състояние да поеме и сподели житейските цели на партньора си. “ - Сюзън Куилам, психолог по отношения


В клуб Love.Match работим в тясно сътрудничество с нашите клиенти с крайната цел да постигнат дългосрочни щастливи и пълноценни отношения. Това е много лична и персонална услуга и докато преминаваме през 2021 г., с много несигурности, които предстоят, едно е сигурно, ние ще продължаваме да помагаме в търсенето на любовта. Свържете се с нас и ни позволете да ви помогнем да намерите своя специален човек, с когото да споделите живота си. БЕЗПЛАТНА РЕГИСТРАЦИЯ97 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page