top of page
Търсене

Как да получа това, за което мечтая?

Актуализирано: 8.03.2020 г.

Как да ми се случват нещата, за които мечтая? Каква е тайната, която не знам? Искаме да сме по успешни, да имаме повече пари, да срещнем любовта, да имаме щастливо семейство, да сме по здрави и т.н. Има едно нещо, което работи за всяка една мечта...

„Животът започва в края на вашата зона на комфорт“

Нийл Доналд Уолш


Зоната на комфорт е нещо, което не е непременно физическо, а нещо, което всеки може да почувства. Зоната на комфорт е различна за всеки човек, в зависимост от тяхната личност, тя описва всичко, от което се страхувате да правите, но желаете да можете да направите. Изследванията показват, че хората, които са по-успешни в живота си (което означава, че са постигнали повече от нещата, които искат), имат по-голяма зона на комфорт от обикновения човек. Повечето хора имат страхове и рядко се сблъскват с тях, защото се страхуват толкова много и в резултат на това никога не живеят живота, който наистина искат.

Ако се сблъскате с тези страхове, които ви смущават от години, ще се разширите като личност и след като вече нямате този страх, ще изживеете по-пълноценен живот. Забравете за страховете, които ви вълнуват по-малко, но се съсредоточете върху онези страхове, които бихте искали да не сте имали, като например да говорите с нови хора в социални ситуации или да танцувате на партита. Обикновено тези страхове са в резултат на това, че не знаете как се прави или нямате опит. Отначало ще сте нервни, смутени и в крайна сметка, много ще се страхувате да се сблъскате с тях, но когато преодолеете тези препятствия, ще настъпят невероятни промени, тъй като ще се извисите към нови висоти, ставайки много по-разнообразен и многостранен индивид. Ще бъдете човек, който може да излезе от зоната си на комфорт по желание.


Успешните хора обичат да излизат от зоната си на комфорт


Повечето успешни хора са били точно като нас, имало е много неща, които са ги карали да се чувстват неудобно, но не са позволили на тези неща да ги ограничат, те са се научили, практикували и излезли от зоните си на комфорт до степен, че страхът е спрял да ги кара да се чувстват неудобно.

Например, знаете ли, че Елвис Пресли, Лусил Бол (Обичам Люси) и Майкъл Дел (собственик на Dell Computers) са били много срамежливи и резервирани? Точно така, Елвис се е страхувал да се пее пред други хора. Ако не се беше научил да преодолява страховете си, той никога не би станал една от най-големите звезди, които някога са се раждали. И ако Люсил беше останала срамежлива, тя щеше да го използва като оправдание и да не стане една от най-добрите телевизионни актриси, камо ли да е вдъхновение за следващите поколения актриси. Разширяването на зоната ви на комфорт е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО за да постигнете мечтите си.


95% от ситуациите, от които се страхувате, няма да се случат


Имам добри новини за вас, когато мислите за най-лошата ситуация на нещо, от което се страхувате, вероятността да се случи е минимална! Умът ни винаги преувеличава всяко негативно преживяване. Помислете отново колко пъти сте се чувствали нервни и уплашени да направите нещо, защото в главата ви изглежда като най-страшното нещо, но когато сте го направили, не е било както сте си го представяли. Например в гимназията може би сте се притеснявали да направите презентация, само за да осъзнаете, докато правите презентацията, че не е толкова страшно, колкото си мислите, че ще бъде. Затова следващия път, когато сте готови да излезете от зоната си на комфорт и да опитате нещо ново, не забравяйте, че няма смисъл да се притеснявате, защото 95% от нещата, за които се тревожите, няма да се случат.

Съсредоточете се върху положителните резултати, а не върху отрицателните резултати


Приемайте живота с лекота и имайте мисленето, че ако се случи нещо отрицателно, това няма да ви спре да продължите напред с живота си. А ако се случи нещо добро, бъдете изключително щастливи, развълнувани и позитивни за това. Повечето хора са склонни да мислят какво лошо би могло да се случи, отколкото какво хубаво може да се случи. Когато откриете тайната, че ползите и хубавите възможности далеч надхвърлят отрицателните, тогава ще се почувствате уверени, да излезете извън зоната си на комфорт.

Успешните хора са си създали навик да правят това, техният успех винаги им се струва по-вълнуващ от негативните аспекти на провала и по тази начин те винаги виждат колко прекрасен би могъл да бъде животът, което ги прави уверени в решенията, които вземат, и в резултат на това животът се оказва така, както те си го представят. Те елиминират всякакви притеснения в живота си, като акцентират, на вълнението от положителния резултат, вместо към тревогите. Вашите мечти винаги трябва да надвишават страховете ви.


Не се съмнявайте, силата съществува във васБъдете човек, който е твърде силен и безстрашен, за да оставите притеснението и страха да ви спрат от това, което искате да направите. Дали ще решите да освободите тази сила и да направите крачка напред, за да излезете от тази зона на комфорт, зависи изцяло от вас, но аз ще ви кажа това, ако решите да се изправите пред страховете си, ще увеличите максимално потенциала си във всяка област на вашият живот!

gif

Винаги ще имате два варианта, да излезете от зоната си на комфорт или по-лесното нещо, да не го правите, като втория вариант носи само пропуснати ползи. Ако правите само това, което ви е удобно, НИКОГА няма да живеете живота на мечтите си. Можете да изучавате и да четете книги, да ходите на курсове и консултанти, те са част от пътя, но също така се нуждаете от този житейски опит, който е най-добрият начин за учене на хората и който изисква да стъпите в реалния свят и да се изправите срещу страховете си!


Запиши се тук. Опитай СЕГА !


103 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page