top of page
Търсене

Как да намерим любовта без приложения за запознанство?

Нека разкараме Tinder, Bumble и Hinge и тръгнем на пътешествие, за да открием старомодната любов в новия модерен свят.В днешно време запознанствата са предизвикателство. Приложения като Tinder, Bumble, Hinge, и други са инструментите, които използваме за да си уредим среща. Въпреки това единственото нещо, за което можем всички да се съгласим е, че ги мразим. Те често са по скоро хазарт отколкото помощ, а анализа на всяка снимка и остроумен отговор може да разклати самочувствието на всеки. Защо не получавам повече съвпадения? Защо не отговарят? Аз ли съм виновен, или приложението? Наистина ли е възможно да намерите истинска любов само с палци? Нашето пътешествие започва с определянето на самата любов.


В основата на любовта е самото сърце. Както всеки мускул, то трябва да работи упорито, за да расте. И любовта за повечето хора изглежда подражава на това - трудоемък растежен процес. Симбиотична връзка, при която двама души не просто растат заедно, а един към друг. Но как решавате кой да е човека, какъв е решаващия фактор за вашия успех? Попитах някои от приятелите си по този въпрос и получих различни отговори: "Някой, който ме кара да се смея." "Някой, който е съпричастен." "Някой, който ми прави закуска." Но как да филтрирате за това? Има ли в Tinder отметка за „ниво на готовност да прави закуска?“


Така че, ако сте съгласни, че общите интереси и ценности са типовете неща, които всички търсим във взаимоотношенията, как може да се очаква да ги намерим в приложение, което сортира по снимка и способност да напишем едно умно изречение за себе си? Романтична рулетка. Вашите филтри не са настроени за любов; те са настроени за страст и тяхното уравнение в най-добрия случай е погрешно.


Най-добрият ви шанс да не отпаднете, преди дори да започнете, е да се съобразите с общоприетите критерии, но в този случай не остава нито едно от нещата, които ви правят отличаваща се личност. Приложенията за запознанства възнаграждават универсалността, пресявайки всички в двуизмерни профили, които изглеждат еднакво, звучат еднакво, а в някои случаи дори алгоритмично идентифицират коя снимка е най-добре да ви представи за възможно най-голяма аудитория.


Разбира се, хората не се обичат заради това, което ги прави еднакви; те се обичат заради това, което ги прави уникални. Аз исках някой страстен, някой, чиито очи пламват, когато говори за нещо важно за него. Исках някой, който да е добър приятел, мотиватор, някой, който да се радва да помага на другите. Исках някой да инвестира любовта си в мен точно заради нещата, които ме правят различен. За тези, които търсят еднотипност, приложенията за запознанства може да ви осигурят море от това. Аз исках повече от плоска снимка и едно-единствено изречение. Затова избрах да изтрия приложенията за запознанства от телефона си.


Чао чао, Тиндър

Отдалечаването от приложенията за запознанства звучи освобождаващо. Оказва се, че има характеристики, които имат значение само в екрана на вашия телефон. Коя моя снимка е най-подходяща? Кое е това изречение, което ме описва? Защо не получавам съвпденията, които искам? Флиртове и мимолетни връзки могат лесно да се намерят в приложенията, но когато сериозните връзки продължават да ви избягват, приложението ли е виновно за това, или почвате да се съмнявате в себе си? Самочувствието ви спада до степен, в която вече не повишавате шансовете си, наранени сте и нямате сили да продължавате да го правите.

Но как човек вече среща хора без приложение? Запознаването с непознати в баровете е по-трудно, отвсякога. Оставяме запознанството си на нашите телефони, а реалният живот прекарваме в общуване в нашите кръгове с близки приятели.


И така, за да намеря старомодната любов аз отидох в старата школа. Отидох на бързи срещи за няколко разговора лице в лице и това промени всичко. Можех да преценя интереса си в рамките на 30 секунди от разговора с всеки човек и не трябваше да правя планове и да пиша неловки съобщения цяла седмица, само за да стигна до там. Не трябваше да ми казват чрез текст, че са страстни, виждах го. Не ми се налагаше да търпя трудната задача да прогнозирам дали ще ме накарат да се смея; или се е случваше, или не. Но най-важното се оказа, че това беше по-добър начин за запознанство за мен.

Нямаше филтри и те ме виждаха, такъв какъвто съм.

Моята личност, моят хумор, съпричастността ми, дори моята любов към хранта. Хората жадуват за връзка - истинска, дълбока и смислена връзка. И все пак е трудно да се намери тази дълбочина над текст от едно изречение. Откриваме го с езика на тялото, с танца и темпото на истински разговор. Химията не се случва, ако съставките никога не се докоснат.


Продължих да ходя на бокс и смених фитнеса. Записах се в литературен клуб. Ходех на концерти на любимите си изпълнители. Смених слайдването в нета и приложенията с информация за всички социални събития, които интернет може да ми предложи. Вместо да се се опитвам да приличам на другите, аз изразявах себе си. Избирах нещата, които харесвам да правя, и индиректно избирах и типовете хора, които бих могъл да срещна. Когато ходех на онлайн среща, която не се получаваше, пропилявах една нощ. Но ако срещнете някой докато се забавлявате - това е двойна печалба. Не че е невъзможно да намерите любов в приложенията за запознанства - никога не знаеш. Но това е система, която води до множество грешки, излъгани очаквания, изгубено време, задънени улици и смазване на личното самочувствие.


Вместо да опитам да се впиша в рамката на универсалния път, обмислих силните си черти и какво търся и избрах нещо подходящо за мен. Така търсенето на истинската любов се превърна в ужасно приятно пътуване.


А кой е най-подходящия начин за теб да срещнеш любовта?

204 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page