top of page
Търсене
  • DL

Въпроси по време на Бързи срещи или Как да се възползвам максимално от 5-те минути?

Едно от най-големите предимства на Бързите срещи всъщност е ограниченото време. Това е и една от причините този формат да се харесва на толкова много хора по цял свят - не е нужно да си губите време в срещи, да прекарвате време да се срещате с голям брой нови и различни хора, а ако евентуално срещнете човек, който не ви харесва, срещата ще свърши бързо, без неудобството, свързано с типична среща.


Въпреки че краткото време при бързите срещи е неоспоримо предимство, това също означава, че е необходимо да се възползвате максимално от времето, което имате. Някои срещи ще протекат много гладко, без да сте планирали нищо предварително, но понякога разговорът може внезапно да прекъсне, и да развали доброто прекарване.

За тези ситуации е добре да сте подготвите няколко интересни въпроса, с които може да излезете от неудобния момент. Може дори да ви е полезно да започвате всичките си срещи по един и същи начин, за да видите как ще протекат. Това е добър начин да сравните и определите различните черти и характеристики във всеки един от участниците.

Често неочакваните внезапни въпроси предизвикват най- честните отговори, тъй като отсрещната страна няма да се е подготвила предварително за тях и съответно да ползва готови отговори.

Един от най-добрите методи е да задавате въпроси тип „или или”, където вашият събеседник трябва да избере между няколко готови варианта и след това да обясни защо е направил точно този избор. Това също работи добре, ако го накарате да отговори възможно най-бързо, без да мисли прекалено много. Това може да изненада дори самия събеседник и да стане забавно. Добра идея е да изпробвате това и върху себе си, за да видите как ще се почувства другият.


Ето някои изпробвани примерни въпроси, които може да използвате:


Събирате ли вещи или обичате да изхвърляте нещата? – Този въпрос показва дали са особено сантиментални или не. Хубаво е да попитате дали имате проблеми със затруднения или хора, които изхвърлят важни неща, мислейки, че са безполезни ...


Предпочитате ли да се разходите или да вземете такси/автомобил? – Това е полезен въпрос за разграничаване между активните хора и тези, които предпочитат удобствата им, може също така да разкрие колко е отпуснат някой и отношението му към парите.


Обичате ли да танцувате ли или предпочитате да седите? – Това разказва за тяхната личност, без да се налага да питате директно, може да показва дали отсрещната страна е интровертна и срамежлива или екстровертна и общителна. Характерът може да е причината събеседникът да не изглежда заинтересован, а в действителност да не е задължително да е така.


Трябва ли дърветата да се подрязват или е по-добре да не се месим на природата? - Доста отворен въпрос, можете да получите изненадващи отговори и обикновено ще хванете хората неподготвени.


Изпробвайте ги и вижте дали те работят за вас или ги използвайте като шаблон за други видове въпроси. Не забравяйте, че не е важен толкова въпроса, колкото причината за дадения избор, като отговор.Вижте в каква посока се развива разговора и какво сте научили до момента.


Възхитително качество е да можеш да направиш интересен диалог от иначе необичайна тема.


Бързите срещи може да бъдат изключително забавни, като винаги е добре да сте подготвили няколко въпроса предварително. Използвайте тези или измислете някакви свои за следващото ни събитие за бързи запознанства - очакваме да ви видим там!


Вижте нашите предстоящи събития тук

155 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page